In het artikel over het wijzigen van uw dekking hebben we al gesproken over het feit dat u zich later ineens toch kunt bedenken of dat u toch uw oordeel over uw eerder afgesloten autoverzekering kunt herzien. Dit geldt natuurlijk ook voor het feit dat u wellicht achteraf spijt heeft dat u voor een bepaalde verzekeraar heeft gekozen. Wat kunt u in zo’n situatie dan doen en waar heeft u precies recht op?

Bedenktijd van 14 dagen

U heeft uw autoverzekering berekend en afgesloten en plotseling vindt u bij een andere verzekeraar toch een betere aanbieding die u over het hoofd heeft gezien. U gaat nogmaals uw autoverzekering berekenen en inderdaad, nu blijkt dat u elke maand veel te veel premie gaat betalen bij uw nieuwe verzekeraar. Gelukkig kunt u zich in zo’n situatie beroepen op de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dit houdt in dat u binnen 14 dagen kunt aangeven af te zien van de verzekering zonder dat er gevolgen aan vastzitten.

Wees dus op tijd met het ontbinden van uw autoverzekering indien u er toch nog vanaf ziet. U kunt dan alsnog zonder zorgen de overstap maken naar de goedkopere autoverzekering. Ook al heeft u er waarschijnlijk weinig zin in, toch is het goed om de polisvoorwaarden even binnenstebuiten te keren van de verzekeraar om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze heeft gemaakt. U heeft 14 dagen bedenktijd, dus indien u iets raars in de polisvoorwaarden aantreft kunt u er alsnog van afzien.