In het stukje over de WA dekking heeft u al kunnen lezen dat hiermee geen schade aan uw auto wordt gedekt. Deze schade is voor een deel wel gedekt als u kiest voor de WA+ dekking. Dit is de uitgebreidere en ook iets duurdere variant van de WA dekking. De WA+ verzekering wordt ook wel de WA beperkt casco verzekering genoemd en dat betekent dus wel dat het ten opzichte van de WA casco verzekering wat beperkt is.

Wat is er meer gedekt dan bij de WA verzekering?

Wat is bij de WA+ verzekering wel gedekt is in verhouding tot de WA verzekering is dat er hier wel schade aan het eigen voertuig wordt vergoed. Het gaat hierbij niet om schade die is gekomen na een botsing, maar wel om andere soorten schade. Zo kunt u bijvoorbeeld ruitschade hebben aan uw auto door steentjes die opschieten van de weg en zo dus schade aan uw ruit veroorzaken. Verder bent u ook verzekerd als er schade ontstaat door diefstal en als er in uw auto ingebroken wordt. U bent ook wel verzekerd bij botsingen, maar niet met auto’s maar met dieren die bijvoorbeeld plotseling de weg oversteken of iets dergelijks. Ook schade door natuurgeweld als een storm wordt vergoed.

U ziet dus dat u al tegen heel wat meer zaken bent verzekerd dan bij de WA dekking. Ook voor het afsluiten van een WA+ verzekering geldt weer een maatstaf. Deze is dat een WA+ dekking het meeste rendement biedt bij auto’s tussen 4 en 8 jaar oud. Valt uw auto niet in deze categorie? Dan kunt u alsnog uw autoverzekering berekenen via deze dekking om eens te kijken wat nu in premie exact de verschillen zijn en of deze ook echt noemenswaardig blijken.