De dekking van de WA verzekering is in Nederland verplicht gesteld. Het is absoluut geen uitgebreide dekking, maar deze behoort u dus wel te hebben als u een auto op uw naam heeft staan en ook met deze auto de weg op gaat. Bij het berekenen van een autoverzekering zult u zien dat de WA verzekering de goedkoopste is.

Wat is er gedekt?

Waar de WA verzekering voor dient is om dekking te bieden tegen schade die anderen hebben door toedoen van u. Dat is waar de WA verzekering voor dient. Niks meer en ook niks minder. Heeft u dus zelf schade bij een aanrijding waar u de oorzaak van bent, dan zal de verzekering deze schade niet aan u vergoeden. Houd daar dus bij het berekenen van uw autoverzekering rekening mee als u de WA verzekering selecteert.

Wat heeft u aan de WA dekking?

Het is na het lezen van het bovenstaande logisch dat u zich nu afvraagt wat u dan eigenlijk aan de WA dekking heeft als u niets eens vergoed krijgt voor schade aan uw eigen auto. Dat is inderdaad heel goed dat u zich dit afvraagt, maar er is een heel simpel antwoord op te geven. Als uw auto namelijk een hele lage waarde heeft zal de verzekeraar nooit veel kunnen uitkeren op het moment dat er zich schade aan uw auto voordoet. Dat is dus direct ook de hele reden. U zou namelijk voor een andere dekking veel meer premie moeten betalen en dit zal uiteindelijk niet opwegen tegen het bedrag dat er wordt uitgekeerd op het moment dat dit een keer nodig is. Er is niet direct een bedrag aan gekoppeld hoeveel uw auto dan waard moet zijn zodat WA dekking het meest gunstige is, maar auto’s ouder dan 8 jaar komen hier over het algemeen altijd wel voor in aanmerking.