De WA casco dekking is de dekking die u wilt als u graag alle soorten schades vergoed ziet. Deze dekking is namelijk zeer compleet en omvat eigenlijk alle soorten van schades die u mee kunt maken. Eigenlijk wordt de WA casco verzekering altijd afgeraden indien uw auto niet veel geld meer waard is. Dit komt omdat de verhouding tussen premie en uitbetaling op dat moment flink scheef loopt en het dus niet rendabel is.

Verhouding premie autoverzekering en uitbetaling schade

De verhouding tussen premie en uitbetaling moet natuurlijk wel kloppen. Dat betekent dat wanneer u een hoge premie betaalt er ook wel een hoge uitkering in geval van schade mogelijk moet zijn. Dit houdt dus in dat uw auto nog wel van enige waarde moet zijn (in elk geval betaalt u voor de WA casco dekking altijd het meest; bereken wel uw autoverzekering voor de goedkoopste premie).

Schadevergoeding WA casco

Ook als u schade veroorzaakt en u heeft de WA casco verzekering zal de verzekering uw schade vergoeden. Nu denkt u misschien dat u met een WA casco verzekering dus overal mee kan wegkomen omdat de verzekering ‘toch wel betaalt’, maar zo werkt het niet. Een verzekeraar kan u namelijk een premieverhoging geven in het geval zij in de veronderstelling zijn dat u teveel schade maakt. Als dit gebeurt is dit over het algemeen wel gegrond en hier is dan ook weinig tegenin te brengen. Houd daar dus rekening mee.