Wellicht rijdt u wel eens met een aanhanger of vindt u het leuk om er in de zomer op uit te trekken met uw caravan. Dan is het wel belangrijk dat u weet hoe uw aanhanger of caravan zijn verzekerd en of er eventueel sprake is van dekking rechtstreeks uit de autoverzekering. Als dat namelijk zo is kan het belangrijk zijn hier rekening mee te houden bij het berekenen van een autoverzekering.

Vergoeding schade vanuit autoverzekering

Als u schade maakt door uw aanhanger of caravan ergens tegenaan te rijden zal de verzekering deze schade gewoon vergoeden vanuit de autoverzekering. Hierbij geldt weer het principe van de WA dekking, waarbij dus alleen schade aan anderen wordt vergoed. Maar net als bij de WA dekking geldt er dus geen vergoeding aan eigen schade en indien u dit dus gedekt wilt hebben zult u hier dus wel een verzekering voor moeten afsluiten.

Aparte verzekering voor aanhanger of caravan

Er zijn speciale aanhanger- en caravanverzekeringen waaruit u kunt kiezen. Deze hebben vanzelfsprekend hun eigen voorwaarden. Door het afsluiten van zo’n verzekering zorgt u er dus voor dat een verzekeraar eventuele schade die is ontstaan aan de aanhanger of de caravan wordt vergoed. Hier zijn ook weer verschillende klassen in, dus bij het berekenen van een verzekering voor uw aanhanger of caravan is het goed om op te letten wat er nu wel en niet vergoed wordt door de verzekeraar.

U bent niet verplicht zo’n verzekering voor uw aanhanger of caravan af te sluiten, maar natuurlijk is het wel het beste dit te doen. Anders kunt u bij opgelopen schade zelf op de blaren zitten, omdat de gehele vergoeding hiervan dan voor uw eigen rekening komt.