Hoeveel en welke schade u vergoed krijgt hangt zoals u weet af van de dekking die u kiest bij het afsluiten van uw autoverzekering. U kunt bij een autoverzekering berekenen blind letten op de premie die u dient te betalen, maar houd goed in uw achterhoofd welke schades er vergoed worden bij de verschillende dekkingen, zodat u later niet van een koude kermis thuis komt bij het claimen van schade waarbij u minder vergoed krijgt dan u denkt. Bij uw vergelijking is het dus goed u dit al te realiseren.

Ruimste dekking, toch geen vergoeding

Toch kunt u ook met de ruimste dekking van de WA casco verzekering in de situatie terecht komen waarin een verzekeraar u niks wilt uitkeren. Dit kan om een aantal redenen zijn en die zullen we in dit artikel met u doornemen.

Rijden zonder rijbewijs

Als u een auto gaat besturen zonder dat u in het bezit bent van een rijbewijs bent u niet alleen strafbaar, u loopt dus ook het risico dat de verzekeraar in het geval van schade niet zal uitkeren en u zelf de schade zal laten betalen. Hierbij maakt het dus niet uit of u nooit een rijbewijs hebt gehad of dat deze is ingenomen. Geen geldig rijbewijs betekent gewoon niet rijden.

Met alcohol op in het verkeer

U loopt een groot risico dat uw verzekeraar uw schade niet zal vergoeden als blijkt dat er alcohol of drugs in het spel is. De verzekeraar zal dit zeker zien als een reden om u zelf te laten opdraaien voor de schade, aangezien deze in hun optiek waarschijnlijk had voorkomen kunnen worden indien u dit niet had gedaan.

Geld verdienen met uw auto

Indien u uw auto inzet als een manier om geld te verdienen en uw verzekeraar weet dit terwijl u een schade probeert te claimen kunt u hoogstwaarschijnlijk wel fluiten naar uw centen. Als u bijvoorbeeld voor taxi speelt en men betaalt u voor deze ritten zal een uitkering bij schade in de meeste gevallen uitblijven.