We leven in een land waar het nog wel eens extreem hard wilt waaien. Het kan u dan overkomen dat door de harde wind er takken van bomen afwaaien en dat deze vervolgens voor schade zorgen aan uw auto. Dit is natuurlijk meer dan vervelend, maar gelukkig kunt u zich hier wel tegen verzekeren. Wel is het dan van belang om minimaal voor de WA+ dekking te kiezen, want de WA dekking zal niet vergoeden voor schades aan uw auto.

Houd rekening met het onverwachte

Natuurlijk gaat niemand er bij het berekenen van een autoverzekering vanuit dat er schade zal ontstaan door storm. Moet u dit soort zaken nu wel of niet incalculeren? Nou, als uw auto nog van weinig waarde is kunt u dit soort zaken wel incalculeren, maar kunt u alsnog beter voor de WA verzekering kiezen dan voor een uitgebreidere dekking. U moet anders immers meer geld gaan betalen voor iets wat wellicht nooit zal voorvallen. Daarnaast hoeft de schade die ontstaat door storm ook niet dermate ernstig te zijn dat u deze niet zelf kunt betalen. Bij een autoverzekering vergelijken kijkt u dus het beste gewoon naar de echt belangrijke zaken zoals de waarde van uw auto. Zaken die ‘misschien kunnen voorvallen’ zijn niet erg relevant om rekening mee te houden.

Van belang bij stormschade

Wat natuurlijk wel van belang is bij stormschade is dat de schade ook echt is ontstaan door storm. Dit klinkt als een open deur, maar hiermee bedoelen we dat er volgens het KNMI ook echt sprake was van een storm. Storm is het pas vanaf windkracht 7 en ook verzekeraars houden hier uiteraard rekening mee. Als hiervan nooit sprake is geweest zal het krijgen van een vergoeding een lastige zaak worden.