U zult dit natuurlijk nooit doen, maar wellicht is het wel even goed om te weten wat nu precies de gevolgen zijn indien u er niet in slaagt om de premie van uw autoverzekering op tijd te betalen. Het kan altijd eens voorkomen dat u het om wat voor reden dan ook niet red om hiermee op tijd te zijn en dan is het wel zo prettig dat u in elk geval weet welke gevolgen hier dan aan vast zitten.

Te laat zijn met betalen

Als u eens een keer te laat bent met betalen of dat u gewoon simpelweg niet genoeg geld op uw rekening hebt staan voor de verzekeraar om af te schrijven is het voor u zaak om zo snel mogelijk de opgelopen achterstand in te lopen. Doet u dit vrijwel direct, dan zal uw verzekeraar hier zeker geen punt van maken. Het moet natuurlijk ook niet elke maand zo zijn, maar bij uitzondering kan het altijd een keertje voorkomen.

Maak echter geen gewoonte van te laat betalen. Indien u hiermee namelijk gemakzuchtig omgaat heeft u ook zomaar kans dat de achterstand zich sneller opstapelt dan waar u rekening mee houdt en dan kunt best wel eens in de problemen komen.

Gevolgen betalingsachterstand

Zoals gezegd kunt u altijd eens een betalingsachterstand oplopen. Zaak is om hier zo snel mogelijk vanaf te geraken, want de gevolgen kunnen flink zijn. Een verzekeraar staat namelijk in haar recht om op een bepaald moment gewoon uw autoverzekering te schorsen. Dit betekent dat u vanaf dat moment dus niet meer verzekerd bent. Meestal geldt hiervoor een periode van een maand. In de polisvoorwaarden staat dit beschreven. Laat dit u niet overkomen, want zonder autoverzekering bent u dus nergens tegen gedekt.