Wellicht verwacht u niet dat er gediscrimineerd wordt bij het aanvragen van een autoverzekering, maar dit gebeurt wel. Het nadeel van een autoverzekering berekenen is dat deze er niet op is bedacht dat er bepaalde verzekeraars tussen zitten die u niet accepteren als u boven een bepaalde leeftijd bent. Als u dus de autoverzekeringen berekent kunnen er verzekeraars tussen staan die u dus om die reden niet accepteren. Daar houdt de berekening dus helaas geen rekening mee en dit kan in sommige gevallen best eens koud op uw dak vallen.

Jongeren autoverzekering

U weet natuurlijk dat verzekeraars een hogere premie toeschrijven aan de jongere verzekerden. Dit gebeurt eigenlijk al sinds jaar en dag en heeft als zeer logisch reden dat jongeren nu eenmaal sneller voor schade zorgen door nog wat roekeloos te rijden. Hier kunnen we enigszins inkomen en deze regeling geldt dan ook tot het 24ste levensjaar.

Ouderen autoverzekering

Bij ouderen geldt eigenlijk dezelfde reden, namelijk dat ook zij worden gezien als roekeloze bestuurders of in elk geval als gevaarlijker worden ingeschat dan hun jongere verkeersdeelnemers. Ouderen zouden dus vaker schade maken volgens bepaalde verzekeraars. Dit is dan ook de reden dat ouderen boven een bepaalde leeftijd (dit kan 65 of 70 jaar zijn) niet meer worden toegelaten tot een autoverzekering met het bovenstaande als verklaring hiervoor. Dit is ontzettend vervelend, want u kunt wel een hele goede chauffeur zijn. Hier hebben sommige verzekeraars maling aan en ze zullen u zonder pardon afwijzen. Het goede nieuws is echter dat steeds minder verzekeraars dit doen en dat er dus alsnog een ruime keuze is aan autoverzekeringen. Ook indien u dus op een dergelijke leeftijd bent.