Wist u dat u ondanks een nog lopend contract toch de mogelijkheid heeft om kosteloos over te stappen naar een andere autoverzekering? Hier gelden echter wel wat voorwaarden voor en het is dan ook zeker niet zo dat u dit altijd maar eventjes kunt doen. We zullen u in dit artikel vertellen in welke situaties u in uw recht staat om zonder kosten tussentijds over te stappen en in welke situaties dit niet zal gaan. Bent u in de situatie dat het wel mag? Begin dan direct met autoverzekeringen berekenen voor een voordelige autoverzekering.

Wanneer mag het wel?

Als uw verzekeraar een algemene verandering doorvoert die ten nadele van u als verzekerde gaat heeft u het recht om binnen een bepaalde tijd over te stappen naar een andere autoverzekering. Het moet hierbij duidelijk zijn dat u erop achteruit gaat. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verhoging van de premie. Let wel, het moet gaan om een verandering in de voorwaarden (of de premie) voor elke verzekerde en niet enkel voor u.

Wanneer mag het niet?

U kunt wel een premieverhoging ervaren, maar als je het gevolg is van u en uw vele schades heeft u geen recht om kosteloos over te stappen. De premieverhoging geldt immer enkel voor u en is voortgekomen uit het feit dat u teveel schades maakt.

Een autoverzekering berekenen is ontzettend belangrijk. Doe regelmatig een berekening om de scherpste premie te blijven betalen. Loopt uw contract binnenkort af, wees dan niet te beroerd om even een goede berekening te laten doen door ons om te zien waar het eventueel goedkoper kan.