Stel dat er bij u wordt ingebroken in de auto, wat is er dan precies verzekerd aan gestolen spullen uit uw auto? Kunt u zomaar alles in uw auto laten slingeren en zal dit dan ook worden vergoed wanneer het uit uw auto wordt gestolen? Is elke dekking afdoende om een vergoeding voor gestolen spullen uit uw auto te krijgen zodat u hier rekening mee kunt houden bij een autoverzekering berekenen? En hoe zit het bijvoorbeeld met ruitschade? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Vergoeding voor losliggende spullen

Als u zaken in uw auto laat liggen die u er met hetzelfde gemak uit had kunnen halen zullen deze niet onder de dekking van de autoverzekering vallen. Wel zijn deze spullen verzekerd via de inboedelverzekering. Een verzekeraar zal hier echter niet zomaar voor vergoeden. Het eerste punt is namelijk dat er wel duidelijke sporen aanwezig moeten zijn aan de buitenkant van de auto die duiden op inbraak. Daarnaast moet u de spullen ook goed hebben opgeborgen in de auto, want als u deze in het zicht hebt gelegd vraagt u volgens de verzekeraar wel een beetje om problemen.

Vergoeding voor ingebouwde spullen

De zaken die zijn ingebouwd in uw auto en die u er dus niet zomaar uit kunt nemen worden wel vergoed door de autoverzekering. Uiteraard geldt dit niet voor de WA verzekering, want hier gaat het wederom om schade aan uw eigen auto. Zaken in uw auto worden door de autoverzekering overigens maar beperkt gedekt, want hier zit een bedrag aan verbonden. Vaak is dit bedrag 500 of 1000 euro. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw spullen voor een hoger bedrag te verzekeren. Hier zal dan een verhoging van de premie op volgen.