Standaard zijn accessoires in uw auto over het algemeen wel meeverzekerd bij uw autoverzekering. Het kan geen kwaad dit even na te kijken overigens voor het ineens niet zo blijkt te zijn. De meeste verzekeraars zullen uw accessoires echter niet meeverzekeren voor meer dan 500 euro. Dit geldt dan uiteraard voor het standaard meeverzekeren met de autoverzekering. Als u wilt dat het bedrag hoger ligt dan 500 euro kunt u dit altijd zelf regelen door dit tegen een meerprijs op uw premie te verhogen. Er zitten overigens ook verzekeraars tussen die standaard uw accessoires meeverzekeren voor 1000 euro. Bereken uw autoverzekering en zie of deze prijs wellicht al is meegenomen in de premie.

Dekking is doorslaggevend

Bij een WA dekking zult u nooit aanspraak kunnen maken op een vergoeding bij eventuele diefstal van uw accessoires. Dit valt namelijk niet onder de dekking. U zult hiervoor dus een hogere dekking moeten nemen in de vorm van WA+ of WA casco.

Toevoegen accessoires

Het kan ook zo zijn dat u accessoires in uw auto laat inbouwen. Deze zijn dan dus niet meegerekend in de autoverzekering en u zult dit dan zelf aan moeten geven bij uw verzekeraar. Vervolgens kunnen zij waar nodig het een en ander aanpassen zodat uw autoverzekering weer passend is.