Dé manier om te weten of u ook echt in de positie bent om te besparen op uw autoverzekering is door deze eerst te berekenen en vervolgens te vergelijken. U weet zelf wel wat u betaalt voor uw autoverzekering en dus ziet u direct in hoeverre het ook echt goedkoper kan. Weet u niet precies hoeveel u momenteel betaalt voor uw verzekering? Pak dan eerst deze gegevens erbij voordat u met het berekenen van de autoverzekering begint. Anders heeft het weinig nut als u niet weet waarmee u moet gaan vergelijken.

Verschillen in premie lopen op

De verschillen in premie zijn enorm. Dit kan tot meerdere tientallen euro’s per maand oplopen. Dit geldt dat niet direct voor de goedkope WA verzekering, maar toch zeker wel voor de wat duurdere WA casco verzekering. Misschien dat u er na de berekening achter komt dat u al bij de goedkoopste verzekeraar bent aangesloten, maar dan weet u dat in elk geval. En is het niet het geval, dan kunt u kiezen voor een overstap om uiteindelijk geld te gaan besparen op uw autoverzekering.

Kunt u nu niet besparen? Wellicht later wel

Het kan dus zijn dat u er nu achter komt dat er niks te besparen valt en dat u na de berekening tot de conclusie komt dat u al een goedkope autoverzekering heeft afgesloten. Dit houdt echter niet in dat deze verzekering ook de goedkoopste blijft en het is dan ook altijd zaak om eens in de zoveel tijd opnieuw uw autoverzekering te gaan berekenen. Een vergelijking kost u namelijk niks, maar een te dure autoverzekering wel.