Heel belangrijk is het om uw dekking goed te bepalen. Dit is absoluut het meeste van invloed op de premie die u zult moeten gaan betalen voor uw autoverzekering. Vandaar ook dat bij een autoverzekering berekenen altijd naar de dekking wordt gevraagd, omdat op basis daarvan pas wat kan worden berekend en niet eerder. Als u niet precies weet welke dekking u zou moeten nemen raden we u aan om de artikelen over de 3 dekkingsvormen eens rustig op uw gemak door te lezen.

Heeft u een verleden omtrent autoverzekeringen?

Als u al eerder een autoverzekering heeft gehad zal een verzekeraar dit altijd gaan uitzoeken. Niet zo zeer het feit of u een autoverzekering heeft gehad is interessant om voor hen te weten, maar natuurlijk wel hoe u zich in die periode heeft gedragen. Dit kan gaan om het betalen van de premie, maar belangrijker nog is het claimen van schades. Als u om de haverklap schades heb geclaimd bij een vorige verzekeraar zal dit z’n impact hebben op de beslissing om u aan te nemen voor de autoverzekering of niet. Denk dus niet dat u er met het berekenen en afsluiten van een autoverzekering al bent, want aanname voor de verzekering is niet vanzelfsprekend.

Acceptatie met premieverhoging

Wordt u wel aangenomen ondanks dat u veel schades heeft gemaakt bij een vorige verzekeraar of iets in die buurt, dan kan een verzekeraar u wel een hogere premie laten betalen voor de autoverzekering. Het is dan natuurlijk aan u om die te accepteren of niet, maar dat kan dus wel gebeuren. U heeft dus de vrijheid tot het vergelijken van allerlei autoverzekeringen, maar u ziet dat verzekeraars zelf ook best wat vrijheid genieten en ook best een hoop mogen doen en ook weigeren.