Als u besluit een auto te gaan kopen en u zet deze op uw naam bent u ook verplicht om ervoor te zorgen dat de auto verzekerd wordt. U doet uiteraard eerst een berekening van de autoverzekering om vervolgens de knoop door te hakken en een autoverzekering te kiezen.

Autoverzekering bij jongeren, op wiens naam?

Wat veel jongeren doen is dat ze de autoverzekering op de naam van de ouders zetten, terwijl de auto toebehoord aan hen. Dit is niet de normale gang van zaken en officieel is het ook verboden om het zo te doen. In sommige gevallen heeft de ouder op wiens naam de autoverzekering wordt gezet namelijk al schadevrije jaren en dus no-claim opgebouwd en dit betekent dus een flinke korting op de autoverzekering. Dat is krom, want in de auto die is verzekerd rijdt iemand jonger dan 24 jaar. Komt de verzekering erachter dat u een dergelijke constructie gebruikt, dan kunnen zij weigeren een schade te vergoeden indien dit zich voordoet. Pas hier dus mee op. U volgt beter gewoon netjes de regels. Voordeel hiervan is dat de jongere in dit geval zelf no-claim kan gaan opbouwen.

Autoverzekering partner, op wiens naam?

Bij partners werkt het net even anders. Als u namelijk een auto koopt kan uw partner deze op zijn of haar naam verzekeren. Dit mag wel. Voorwaarde is wel dat u onder hetzelfde dak woont. Dit kan absoluut gunstiger zijn, want als de een meer schadevrije jaren en dus no-claim korting heeft opgebouwd dan de ander kan hier handig van mee geprofiteerd worden en betaalt u dus een lagere premie.