Als u een auto gaat kopen moet u er goed op bedacht zijn dat wanneer u direct met de auto uit de showroom wilt rijden u deze wel al verzekerd moet hebben. Natuurlijk is een auto kopen een spannende gebeurtenis en niet iets wat u elke dag doet. We begrijpen dan ook dat u niet kunt wachten om in uw auto te gaan rijden. Maar omdat wij uw enthousiasme begrijpen wilt het nog niet meteen zeggen dat het ook mag wat u doet. Als de auto namelijk nog niet op uw naam is verzekerd, maar nog op de verzekering van de autohandelaar, dan mag u er niet mee rijden indien de auto bij aankoop op uw naam is gezet.

Autoverzekering moet op uw naam staan

Als de auto op uw naam is gezet dient ook de autoverzekering door u te zijn afgesloten voor de auto en kunt u niet meer profiteren van de autoverzekering van de autohandelaar. Zo simpel ligt het. Gaat u toch rijden, dan bent u natuurlijk strafbaar, want u pleegt dan een serieus misdrijf. Wacht dus met het rijden in de auto tot ook de autoverzekering op uw naam is afgesloten.

Rijden zonder autoverzekering gevaarlijk

In het minst erge geval kunt u voor het rijden zonder een autoverzekering een bekeuring krijgen. Dit is nog het minst erge geval, want in het ergste geval veroorzaakt u een ongeval. Nou, indien u dan dus niet verzekerd bent kunt u zelf voor de kosten opdraaien en bij letsel kunt u hier vaak behoorlijk voor in de portemonnee moeten graaien. Rijden zonder autoverzekering is dan ook onverantwoord en u zou dat dus nooit mogen doen. Bereken hier uw autoverzekering en zorg er niet alleen voor dat u een autoverzekering heeft, maar ook nog eens een hele goedkope. U hoeft er namelijk niet meer voor te betalen dan echt nodig is.